{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mirsad Kebo najavljuje smjenu pojedinih ministara

F
30.10.2013. u 16:01
0
37
Mirsad Kebo najavljuje smjenu pojedinih ministara
0
Mirsad Kebo najavljuje smjenu pojedinih ministara
Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo danas je zvanično obznanio da će pokrenuti inicijativu za rekonstrukciju Vlade Federacije BiH.
Kebo je to najavio na sastanku s predstavnicima Centara civilnih inicijativa u Tuzli.

On je za Agenciju Fena pojasnio da je do takve odluke došao na osnovu više faktora, a prvenstveno što su izvještaji nevladinih organizacija, između ostalog Centara civilnih inicijativa, ali i određenih političkih subjekata, pokazali da aktuelna Vlada FBiH ne radi u korist naroda i građana, što joj je obaveza.

U kontekstu smjene pojedinih ministara Kebo će razgovarati unutar stranaka koje čine većinu u Federaciji BiH, a dogovor mora biti postignut konsenzusom.

"Prošle su tri godine, a politička i ekonomska situacija je katastrofalna, vlada jedna shizofrena situacija. Ne mogu dozvoliti da se takvo stanje nastavi, jer je period do izbora sasvim dovoljan da se naprave efikasne promjene i krene ka boljitku", naglasio je.

Ukoliko ova inicijativa ne bude prihvaćena, Kebo je spreman ponuditi neopozivu ostavku te se zajedno s civilnim društvom demokratskim metodama boriti za promjene.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: