BiH
0

Mirnom protestu 9. maja mogu prisustvovati samo organizirane grupe logoraša

FENA
Savez logoraša Bosne i Hercegovine oglasio se danas saopćenjem za javnost u kojem podsjeća da su na mirni protest zakazan za 9. maj pred zgradom Vlade Federacije u Sarajevu pozvani isključivo logoraši, te da prisustvo drugih nevladinih organizacija ovog puta nije potrebno.

U povodu medijske najave da će protest logoraša podržati nevladina organizacija "Dosta", te da će se njeni članovi pridružiti skupu, Savez logoraša BiH izražava zahvalnost ovoj asocijaciji, te istovremeno, podsjeća da se radi o protestu logoraša koji je tako koncipiran i dogovoren s organima zaduženim za njegovo osiguranje.

"Ukoliko se naši zahtjevi u vezi s reguliranjem našeg statusa ne ispune, Savez logoraša BiH organizirat će daleko veći protestni miting uz sudjelovanje većeg broja logoraša i uz poziv svim građanima u Bosni i Hercegovini da im se pridruže", navodi se u saopćenju.

Odluku o organiziranju mirnog protestnog mitinga 9. maja u Sarajevu donio je Upravni odbor Saveza logoraša BiH na vanrednoj sjednici 6. maja.