BiH
0

Mirni protesti članova i simpatizera narodne stranke Radom za boljitak

FENA
Nezadovoljna odnosom vlasti spram (ne)izvršavanja reformskih obaveza Narodna stranka Radom za boljitak organizirala je danas u Sarajevu mirne proteste na kojima je još jednom potvrđeno opredjeljenje za evropsku budućnost Bosne i Hercegovine.

Više desetina članova i simpatizera Stranke okupljenih ispred zgrade institucija Bosne i Hercegovine (Trg Bosne i Hercegovine) nosilo je transparente na kojima je pisalo "Hoćemo evropsku budućnost", "Hoćemo demokratski ustav", "Hoćemo reformu policije", "Dosta nam je prazne priče"...

  • Evropska budućnost Bosne i Hercegovine nema alternativu - poručili su generalni sekretar Narodne stranke Radom za boljitak i predsjednik Kluba zastupnika ove stranke u Federalnom parlamentu Marko Vujević i zastupnica u ovom parlamentu Alma Čarđić.

Pozvali su predstavnike "vladajuće šestorke" da se ponašaju u skladu s predizbornim obećanjima te da deblokiraju evropski put Bosne i Hercegovine.

Dužnosnici Stranke upozorili su da bh. građanima trebaju evropski standardi, demokratski ustav, multietnička, neovisna, profesionalna i efikasna policija.

Narodna stranka Radom za boljitak protivi se preglasavanju te poziva odgovorne da podnesu ostavke, ukoliko nisu u stanju iznaći kompromisna rješenja u skladu sa zacrtanim rokovima.

Istovremeno, ova stranka pozvala je visokog predstavnika u BiH da poduzme odgovarajuće korake u skladu s ovlastima, "jer niko nema prava blokirati evropski put BiH".