{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mirni protest uposlenika Javnog RTV sistema

S
3.2.2009. u 10:42
0
10
Mirni protest uposlenika Javnog RTV sistema
0
Mirni protest uposlenika Javnog RTV sistema
Samostalni sindikat uposlenika Javnog RTV sistema u BiH najavio je za danas mirni protest pod simboličnim nazivom "Tačno u podne", koji će biti održan s početkom u 12 sati u RTV domu u Sarajevu.
Sindikat je kao povod naveo nagomilane probleme između BHRT-a i RTVFBiH, umanjenje plaća uposlenicima BHRT-a i sramno male plaće, naročito u BHRT-u, neplaćene doprinose za PIO/MIO i zdravstvo, pritiske i kršenja radnih prava uposlenima u BHRT-u te RTVFBiH.

Povod je i zahtjev za smjenu izvršnog direktora Sektora za ljudske resurse RTVFBiH Mirsada Ćatića, neprovođenje obavijesti inspekcijskih organa o ugovorima o radu na RTVFBiH, jednostrano provođenje internih akata na RTVFBiH, neobjavljivanje ekskluzivnih ugovora uposlenika u RTVFBiH, prijetnje smrću uredniku i novinarima magazina 60 minuta, zastrašivanje članova sindikata od strane Sektora za ljudske resurse RTVFBiH te prijetnje menadžmenta RTVFBiH sindikatu.

Kao razlog za mirni protest navedene su i izmjene internih normativnih akata BHRT-a, kao i sve lošiji uvjeti rada u BHRT-u i RTVFBiH, saopćio je Samostalni sindikat uposlenika Javnog RTV sistema u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: