Radit će volonterski
882

Mirnes Ajanović kandidat za gradonačelnika Tuzle: Građanima nudim ono što drugi političari nemaju

A. K.
Mirnes Ajanović (Foto: A. K./Klix.ba)
Mirnes Ajanović (Foto: A. K./Klix.ba)
Mirnes Ajanović zvanično je kandidat za gradonačelnika Tuzle na prijevremenim izborima koji će biti održani u tom gradu. Ukoliko ga građani izaberu, Ajanović obećava promjenu u konceptu rada Gradske uprave, istaknuvši da će na poziciji čelnika grada biti volonterski.

Dugogodišnji političar, advokat i osnivač stranke BOSS Mirnes Ajanović zvanično je kandidat za gradonačelnika Tuzle, na prijevremenim izborima koji će biti održani, jer je sada već bivši čelnik grada Jasmin Imamović, nakon šest i po uzastopnih mandata podnio ostavku na tu funkciju.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Iako je predsjednik stranke BOSS, Ajanović je kazao da na poziciju gradonačelnika Tuzle pretenduje kao nezavisni kandidat. On je na današnjoj konferenciji za medije, na kojoj je potvrdio zvaničnu kandidaturu, predstavio koncept rada ukoliko bude izabran.

"Ne idem stranački u kandidaturu, jer želim biti kandidat svih građana, bez obzira na političku opredijeljenost ili simpatizerstvo. Imam specifičan način djelovanja, kao gradski vijećnik sam radio maksimalno, a čak 70 ili 80 posto vremena svake sjednice je bilo moje, po svakoj tačci dnevnog reda", kazao je Ajanović.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Pripremio je program rada od 130 tačaka uz kapitalne projekte, a kako je naveo, ukoliko ga građani izaberu, slijedi promjena koncepta rada Gradske uprave Tuzle, tamošnjeg Gradskog vijeća te javnih preduzeća.

"Program rada je kreiran na osnovu mog iskustva, odnosno 20-godišnjeg djelovanja kao vijećnika, ali i 30 godina kroz politički angažman. Znam šta u gradu ne valja i šta treba uraditi kako bi on bio mnogo bolji. Tuzli je potrebna nova, slobodna politička energija koja će imati sluha za sve potrebe građana, kritike i bez bilo kakve medijske cenzure", naglasio je Ajanović.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

On je naveo da građanima nudi sve ono što drugi političari nemaju.

"Ne dugujem nikome bilo šta i niko me ne može obavezati ili prozvati. Ne postoji bilo kakva negativna djelatnost u mom političkom radu, odnosno da sam nešto uradio što nije trebalo ili da nisam uradio nešto onda kada je to trebalo. Moram reći i to da ću posao odraditi volonterski, odnosno neću biti profesionalni gradonačelnik. Dakle, radit ću aktivno bez naknade. Advokat sam i ne želim zavisi od bilo koga", dodao je Ajanović.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Tuzle će biti održani 5. feburara iduće godine. Do tog datuma na poziciji vršioca dužnosti gradonačelnika se nalazi Zijad Lugavić, dugogodišnji Imamovićev prvi saradnik u Gradskoj upravi Tuzle.