{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mirnes Ajanović glasnom muzikom pokušao omesti skup antifašista

F
27.7.2011. u 12:37
0
34
Mirnes Ajanović glasnom muzikom pokušao omesti skup antifašista
0
Mirnes Ajanović glasnom muzikom pokušao omesti skup antifašista
Mirnes Ajanović
Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović, koji je bio u društvu predsjednika organizacije Front i kandidata BOSS-a Daniela Senkića, danas je na grub i neuljudan način, puštanjem glasne muzike s kasetofona, pokušao da omete manifestaciju posvećenu obilježavanju 70 godina od ustanka naroda i narodnosti BiH protiv fašizma.
Okupljeni građani i pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona, spriječili su ovaj radikalni i ekstremistički pokušaj Mirnesa Ajanovića.

Kako je saopćeno iz kabineta općinskog načelnika, ovo je prvi put, u dugoj tradiciji Tuzle, da se neko usudi ometati obilježavanje antifašističkih praznika Bosne i Hercegovine i Tuzle.

Skup u organizaciji Općine Tuzla i SUABNOR-a Tuzla održan je u atmosferi antifašizma, antinacionalizma i antiradikalizma, bez obzira na Ajanovićev ispad.

Građani su dostojanstveno izrazili svoju privrženost antifašističkoj tradiciji Bosne i Hercegovine i spremnost da se odupru svakom pokušaju ugrožavanja ove tradicije i svakom ispoljavanju radikalizma, navedeno je u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: