BiH
0

Mirna Šoja, Edo Numić i Dunja Mijatović dobitnici PRO.PR Awardsa 2014.

Klix.ba
Mirna Šoja
Mirna Šoja
U sklopu 12. međunarodno priznate PRO.PR konferencije za odnose s javnošću, koja se u martu sljedeće godine održava u Sarajevu, dodijelit će se priznanje PRO.PR Awards.

Priznanja se dodjeljuju od 2011. godine kada je bila 10. obljetnice ove prestižne konferencije na kojoj sudjeluju mnogi komunikacijski stručnjaci iz regije i šire.

PRO.PR Awards se dodjeljuje pojedincima i gradovima koji su svojom implementacijom ideje, vizije i misije doprinijeli razvoju struke odnosa s javnošću na području regije. Priznanja Vision Manager i Vision City dodjeljuju se menadžerima i gradovima iz države domaćina konferencije koji su uspješno implementirali upravljanje komunikacijama u svoju firmu, odnosno, gradsko rukovodstvo.

Komisija PRO.PR Awards na čelu s predsjednikom Organizacijskog odbora Danijelom Koletićem danas je odabrala dobitnike predstojećeg PRO.PR Awardsa, a imena dobitnika priznanja Vision Manager i Vision City bit će poznata 1. februara 2014. godine.

Dobitnici PRO.PR Awards 2014. za Bosnu i Hercegovinu su Mirna Šoja (MUP Republike Srpske), Edo Numić (Violeta) i Dunja Mijatović (OESS). Od stranih dobitnika, vrijedilo bi istaknuti imena Betûle Mardine (Turska), Andreya Barannikova (Rusija), Georgea Ellisa (Belgija) i Cormaca Smitha (Velika Britanija).

Svečana ceremonija dodjele priznanja održat će se u sklopu PRO.PR konferencije koja se od 26. do 29. marta održava u Sarajevu u Olimpijskom hotelu Holiday.

"PRO.PR Awards utemeljili smo kako bismo odali priznanje, još bitnije, kako ne bi zaboravili pojedince koji su uvelike doprinijeli razvoju struke odnosa s javnošću i koji svakodnevno praktično upravljaju komunikacijama. Za lokaciju nadolazeće konferencije, u sklopu koje će se dodijeliti PRO.PR Awards, odabrali smo Sarajevo koji sljedeće godine slavi 30. obljetnicu organiziranja Zimskih olimpijskih igara. A Olimpijske igre, baš kao i PRO.PR, specifične su u tome što povezuju ljude u pokretu", kazao je Koletić.