Pretjerali sa zabavom
50

Mirna novogodišnja noć u Sarajevu: Intervencije zbog pijanstava i pirotehnike

Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Novogodišnja noć u Sarajevu protekla je, sudeći prema izvještajima Ministarstva unutrašnjih poslova KS i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, bez većih incidenata, a ljekari su najviše posla imali zbog lakših povreda uzrokovanih pirotehničkim sredstvima i prekomjernog konzumiranja alkohola.

U Operativnom centru MUP-a KS su nam kazali da tokom novogodišnje noći nemaju ništa značajnije zabilježeno, a da su policijske stanice vjerovatno imale intervencije zbog manjih prekršaja i narušavanja javnog reda.

Tako je bilo i na dočeku Nove godine na otvorenom, gdje su ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć imali tek pet pacijenata, od čega je samo jedan bio zbog unosa prekomjerne količine alkohola.

"Bilo je šest naših ekipa na dočeku Nove godine na otvorenom. Oni nisu imali nekog naročitog posla. Imali su samo pet pacijenata, od toga je jedan bio zbog alkohola. U međuvremenu nam se četvero javilo zbog povreda od petardi. Riječ je o lakšim povredama prstiju", kazali su nam u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

Navode da je dva sata poslije ponoći bilo dosta intervencija na javnim mjestima i na kućnim adresama, a da je najviše slučajeva bilo zbog pijanstva.