{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mirko Todorović izjasnio se da nije kriv

F
6.7.2007. u 12:35
0
0
Mirko Todorović izjasnio se da nije kriv
0
Mirko Todorović izjasnio se da nije kriv
Na ročištu za izjašnjenje o krivnji održanom danas pred sudijom za prethodno saslušanje Odjela I za ratne zločine Suda Bosne i Hercegovine, Mirko Todorović, koji je optužen za krivično djelo zločina protiv čovječnosti, izjasnio se da nije kriv.
Branilac Miloša Radića nije se danas pojavio na ročištu za izjašnjenje o krivnji, te je zbog nepostojanja procesnih pretpostavki ročište za izjašnjenje o krivnji Miloša Radića zakazano za 12. juli.

Prema navodima optužnice, Mirko Todorović i Miloš Radić su u svojstvu pripadnika VRS-a 20. maja 1992. godine u selu Borkovac kod Bratunca u grupi zajedno s još četiri pripadnika VRS-a napali pucanjem iz pušaka 14 civila Bošnjaka koji su se skrivali u napuštenom kamenolomu nedaleko od sela Borkovac.

U optužnici se navodi da su pripadnici grupe vojnika VRS-a uhapsili spomenute civile, te da su ih poveli u koloni prema selu.

Prema tužbenim navodima, neko iz grupe pripadnika VRS-a je hicem iz vatrenog oružja usmrtio jednog civila nakon čega su navodno i ostali članovi grupe pristupili mučenju uhapšenih civila i oduzimanju njihovog novca i dragocjenosti.

Članovi spomenute grupe napadača su, prema navodima optužnice, civile odveli do obližnjeg potoka i tom prilikom ubili sedam civila, saopćeno je iz Odjela za ratne zločine Suda BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: