{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mira Marković: Sahranila bih muža u Požarevcu

F
13.3.2006. u 10:53
0
0
Mira Marković: Sahranila bih muža u Požarevcu
0
Mira Marković: Sahranila bih muža u Požarevcu
Mirjana Marković, supruga Slobodana Miloševića, još nije odlučila gdje će biti sahranjen njen suprug, ali je izjavila da bi, kada bi samo ona o tome odlučilava, prihvatila aboliciju ukoliko bi joj bila ponuđena i supruga sahranila u Požarevcu.
"Normalno da ću prihvatiti (aboliciju). Kako ne bih prihvatila kad živim kao talac već tri godine, od 'Sablje' do danas", rekla je Marković u ekskluzivnom intervjuu današnjim "Novostima".

Marković je rekla da se svakodnevno "po sto puta dnevno" čuje sa sinom Markom i kćerkom Marijom, ali da "uopšte nema stav" o tome gdje bi Milošević mogao da bude sahranjen.

"Imamo nekoliko ideja, o njima razgovaramo, analiziramo ih... Sve zavisi od toga hoće li meni skinuti potjernicu. Od toga zavisi odluka koju ćemo donijeti", rekla je Marković.

Ona tvrdi da je "Milošević u Haagu ubijen" zato što je Tribunal zapao u nevolju.

"Ostalo je još samo 37 sati suđenja, oni (Tribunal) nisu imali na osnovu čega da ga osude, a nisu mogli ni da ga oslobde - jer su taj sud i napravili samo zbog njega", rekla je ona.

Na pitanje zašto bi Tribunal želio da ga ne osudi, Marković je odgovorila da oni (Tribunal) nisu mogli ustanoviti nijednu Miloševićevu krivicu i da "za tih preostalih 37 sati suđenja ne bi mogli ustanoviti nešto što nisu uspjeli za pet godina, a problem im je bio kako da ga ne osude".

"A, kako opet da ga oslobode kada su zbog njega napravili taj sud", rekla je Marković i dodala: "Znači, našli su se u nevolji, pa zaključili da je najbolje da ga fizički nema."

Potvrdivši da je sa suprugom posljednji put razgovarala u petak uvečer, dan uoči njegove smrti, Marković je rekla da je on u posljednje vrijeme bio veoma bolestan, da ponekad mjesecima nije "izlazio napolje" i da je na svaki njegov zahtjev samo jednom nedjeljno imao pravo da vidi doktora i to samo zatvorskog, koji je, kako je rekla, doktor za sve.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: