{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mira Marković: Sahranila bih muža u Požarevcu

F
13.3.2006. u 10:53
0
0
Mira Marković: Sahranila bih muža u Požarevcu
0
Mira Marković: Sahranila bih muža u Požarevcu
Mirjana Marković, supruga Slobodana Miloševića, još nije odlučila gdje će biti sahranjen njen suprug, ali je izjavila da bi, kada bi samo ona o tome odlučilava, prihvatila aboliciju ukoliko bi joj bila ponuđena i supruga sahranila u Požarevcu.
"Normalno da ću prihvatiti (aboliciju). Kako ne bih prihvatila kad živim kao talac već tri godine, od 'Sablje' do danas", rekla je Marković u ekskluzivnom intervjuu današnjim "Novostima".

Marković je rekla da se svakodnevno "po sto puta dnevno" čuje sa sinom Markom i kćerkom Marijom, ali da "uopšte nema stav" o tome gdje bi Milošević mogao da bude sahranjen.

"Imamo nekoliko ideja, o njima razgovaramo, analiziramo ih... Sve zavisi od toga hoće li meni skinuti potjernicu. Od toga zavisi odluka koju ćemo donijeti", rekla je Marković.

Ona tvrdi da je "Milošević u Haagu ubijen" zato što je Tribunal zapao u nevolju.

"Ostalo je još samo 37 sati suđenja, oni (Tribunal) nisu imali na osnovu čega da ga osude, a nisu mogli ni da ga oslobde - jer su taj sud i napravili samo zbog njega", rekla je ona.

Na pitanje zašto bi Tribunal želio da ga ne osudi, Marković je odgovorila da oni (Tribunal) nisu mogli ustanoviti nijednu Miloševićevu krivicu i da "za tih preostalih 37 sati suđenja ne bi mogli ustanoviti nešto što nisu uspjeli za pet godina, a problem im je bio kako da ga ne osude".

"A, kako opet da ga oslobode kada su zbog njega napravili taj sud", rekla je Marković i dodala: "Znači, našli su se u nevolji, pa zaključili da je najbolje da ga fizički nema."

Potvrdivši da je sa suprugom posljednji put razgovarala u petak uvečer, dan uoči njegove smrti, Marković je rekla da je on u posljednje vrijeme bio veoma bolestan, da ponekad mjesecima nije "izlazio napolje" i da je na svaki njegov zahtjev samo jednom nedjeljno imao pravo da vidi doktora i to samo zatvorskog, koji je, kako je rekla, doktor za sve.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: