{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Miodrag Živanović o utjecaju ruske politike na BiH: Zahvaljujući nama, na nas se ništa ne odražava

Piše: I. Č./Klix.ba
24.4.2018. u 17:44
20
82
Miodrag Živanović o utjecaju ruske politike na BiH: Zahvaljujući nama, na nas se ništa ne odražava
20
Miodrag Živanović o utjecaju ruske politike na BiH: Zahvaljujući nama, na nas se ništa ne odražava
Profesor Miodrag Živanović (Foto: YouTube screenshot)
Ugledni profesor Miodrag Živanović s Filozofskog fakulteta u Banjoj Luci osvrnuo se za Klix.ba na političke prilike u BiH nakon posjete predsjednice Vijeća Federalne skupštine Rusije Valentine Matvijenko, kazavši da je, zapravo, najveći problem to što se previranja na globalnom planu ne odražavaju na ovdašnje prilike.
"Bilo bi dobro kada bi se previranja na međunarodnoj političkoj sceni, bilo sa istočne, bilo sa zapadne strane, odražavali na Bosnu i Hercegovinu. Ali smo mi izvan svega. Zahvaljujući nama, našim lokalnim politikama, na nas se ne odražava ništa", kategoričan je profesor Živanović.

Profesor je obrazložio da, takvi kakvi jesmo (izabrane vlasti, op. a.), nismo sposobni ne samo da utječemo na nešto, već i da primimo utjecaj od nekoga.

"Zato ja ne očekujem nikakve promjene, niti neke odjeke u smislu da će nam zbog posjete ruske zvaničnice biti otvorena vrata na evropskom putu. Vjerovatno će komentari biti samo u vezi s ikonografijom, ili nečeg sličnog, spoljašnjeg, nebitnog. Ne vjerujem da će išta ozbiljnije biti poduzeto", kazao je profesor Živanović za Klix.ba.

Dodao je da su rezultati predstojećih izbora već poznati: dobija ih Centralna izborna komisija (CIK), a gube obični ljudi.

"Zna se ko će izgubiti izbore. Mi, obični ljudi. Otuda niko ne očekuje nikakve promjene. CIK će dobiti izbore zato što će pustiti sve ove koji se pojave na listama, kao kandidati. A po mom sudu, u normalnoj zemlji, barem polovini kandidata bi trebalo zabraniti da izađu na izbore, s obzirom na to šta su sve uradili nama i ovoj našoj državi", zaključio je profesor Miodrag Živanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: