|

Ministrica Zineta Bogunić uručila stipendije nadarenim srednjoškolcima

Ministrica Zineta Bogunić uručila stipendije nadarenim srednjoškolcima
0
M. A.
6.11.2019. u 13:04
3
komentara
0

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Danas je 13 najboljih učenika prvog razreda sarajevskih srednjih škole dobilo stipendije koje im je zvanično uručila ministrica za obrazovanje, nauku i mlade u Vladi KS Zineta Bogunić.
Ministarstvo već drugu godinu stipendira talentovane, nadarane učenike koji su u svom dosadašnjem školovanju pokazali najbolje rezultate, s prosjekom ocjena 5.0 te osvajali nagrade iz matematike, fizike i informatike na kantonalnim, federalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima.

"Ovo je je još jedna promocija izvrsnosti za što se mi posebno zalažemo i promovišemo. Želimo da ovakvi učenici budu prepoznati i vidljivi, da vrijednosti učenja, rada i uspjeha vratimo na prvo mjesto Trebamo nove uzore, mladi ljudi trebaju svu našu podršku da budu motivirani za uspjeh. Izvrsnost je najjači pokretač društva u koju moramo svi, zajedno sa roditeljima i nastavnicima, ulagati i čuvati", poručila je ministrica Bogunić.

Mjesečne stipendije od 150 KM, nakon provedene procedure, dobili su učenici Druge gimnazije, Bošnjačke gimnazije i Pete gimnazije. Oni su: Admir Zatega, Emira Ibrahimović, Ervin Macić, Adin Frljak, Tajra Čavčić, Esma Jakupović, Hajrudin Salkić, Uma Hasanović, Mirnes Fehrić, Ema Kurtović, Muhamed Bećirović, Nik Čolić i Asja Rahmanović.

Prisutni roditelji i nastavnici su iskazali svoju zahvalnosti Ministarstvu na poticaju i ulaganju u najbolje učenike koji, kako su obećali, svoje školovanje nastavljaju sa istim ciljevima, kroz rad i zalaganje do najboljeg uspjeha.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...