{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministrica Dubravić posjetila sarajevske trojke

S
3.10.2008. u 13:41
0
5
Ministrica Dubravić posjetila sarajevske trojke
0
Ministrica Dubravić posjetila sarajevske trojke
Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Emina Dubravić uručila je prilikom jučerašnje posjete pakete pomoći porodicama Dedić i Hajdarević, koje su u ovoj godini dobile trojke.
Povod za darivanje bili su Bajramski praznici, ali i obilježavanje predstojećeg međunarodnog praznika ”Dječije nedjelje”.

U svom skromnom domu srdačno su nas dočekali Fehma i Mumin Dedić iz Hrasnice, koji osim četveromjesečnih trojki Aida, Ismihane i Ajne imaju i 13-godišnju kćerku koja im najviše pomaže oko mališana.

“Mjesečno nam je potrebno oko 650 KM za hranu i pelene za bebe, a kako radim sam, svaka pomoć nam je dobro došla. Ministrica je jedina koja nas je posjetila i u bolnici, na čemu smo joj supruga i ja veoma zahvalni”, rekao je ponosni otac ovih trojki.

Vesela atmosfera dočekala nas je i u domu porodice Hajdarević, čemu su najviše doprinjele osmomjesečne bebe Arman, Imran i Nadja. Njihovi roditelji Ramiz i Edina također su izrazili zahvalnost na posjeti, naglašavajući da imati trojke znači uložiti i trostruki napor, ali da zahvaljujući podršci porodice i prijatelja lahko istrajavaju u, kako su istakli, slatkoj odgovornosti podizanja trojki.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: