BiH
0

Ministrica Cikojević: Izbor članova povjerenstva obavljen je sukladno zakonu

FENA
Ministrica prosvjete, kulture, sporta i znanosti Hercegbosanske županije Gordana Cikojević kazala je da je izbor članova povjerenstva za polaganje vozačkih ispita obavljen sukladno zakonu i pravilniku te da niti u jednom dijelu izbora nije prekršen zakon.

Po njezinim riječima, kaznenu prijavu podnio jedan od livanjskih instruktora koji nije ušao u navedeno povjerenstvo, a koji ima 'deblji' kriminalistički dosje, pa je ta kaznena prijava privatna prijava jednog nezadovoljnog instruktora koji smatra da mu je mjesto u povjerenstvu za polaganje vozačkih ispita.

Kako je kazala ministrica Cikojević, zakon isto tako daje mogućnost ministru ili mjerodavnoj instituciji da odabere ljude koje smatra sposobnim da budu članovi povjerenstva i to bez ikakvog natječaja, odnosno izravnim odabirom.

"Mi smo jedina županija na području Federacije Bosne i Hercegovine koja je posao oko vožnje obavila zakonski, na vrijeme i dovoljno transparentno da bude pošteno", kazala je ministrica Cikojević.

Predsjednik Vlade Nediljko Rimac i Vlada Hercegbosanske županije dali su apsolutnu potporu ministrici Gordani Cikojević.