{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministrica Alić na simpoziju u Frankfurtu govorila o provedbi Bolonjskog procesa u FBiH

F
18.3.2008. u 13:11
0
0
Ministrica Alić na simpoziju u Frankfurtu govorila o provedbi Bolonjskog procesa u FBiH
0
Ministrica Alić na simpoziju u Frankfurtu govorila o provedbi Bolonjskog procesa u FBiH
Predstavnici Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke učestvovali su na naučnom simpoziju ''Obrazovanje u Federaciji Bosne i Hercegovine u internacionalnom kontekstu - Aktuelni momenat i budući izazovi'', održanom u Njemačkom institutu za internacionalna pedagoška istraživanja (DIPF) u Frankfurtu 17. marta, u organizaciji grupe naučnika “Bosna”.
Federalna ministrica obrazovanja i nauke Meliha Alić je prezentirala stanje u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju te informirala o provedbi Bolonjskog procesa u Federaciji BiH.

Istovremeno je inicirala uspostavljanje saradnje s DIPF-om u procesu evaluacije devetogodišnjeg obrazovanja u Federaciji BiH.

Kao ključne tačke u budućoj saradnji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i DIPF-a istaknute su stručno usavršavanje nastavnika (posebno pedagoga) u srednjoškolskom obrazovanju, te podrška priznavanju bosanskog jezika na njemačkim univerzitetima i organiziranje dopunske nastave na bosanskom jeziku.

Kad je riječ o visokom obrazovanju, istaknuta je saradnja u oblasti priznavanja obrazovnih isprava – diploma te u akreditaciji visokoškolskih ustanova i studijskih programa.

Tokom boravka ministrice Alić i njenih saradnika u Njemačkoj planirana je posjeta Ministarstvu obrazovanja i kulture Pokrajine Hessen te uspostavljanje saradnje u obrazovanju i nauci, navodi se u saopćenju iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: