100 dana vlasti
0

Ministri Vlade TK zadovoljni urađenim poslom

FENA
Premijer Sead Čaušević i ministri u Vladi Tuzlanskog kantona su i više nego zadovoljni onim što su uradili za prvih sto dana vlasti, rečeno je danas na pres-konferenciji u povodu prvih stotinu dana djelovanja Vlade Tuzlanskog kantona.

Kako je istaknuto, Vlada TK-a je pokazala jedinstvo i odlučnost za pokretanje reformskih procesa koji vode normalizaciji budžeta TK-a, te stvaranju povoljnog ambijenta za saniranje stanja u svim granama privrede, a sve radi otvaranja novih radnih mjesta, kao i reformi u oblasti obrazovanja, zdravstva, prostornog uređenja i zaštiti okoliša, boračko-invalidskoj zaštiti, oblasti turizma i trgovine.

Poseban akcent je stavljen na saobraćajnu „deblokadu“ Tuzlanskog kantona kroz rekonstrukciju postojeće i izgradnju nove putne infrastrukture, kao i osposobljavanje JP Aerodroma Tuzla za CARGO saobraćaj.

Vlada TK-a je u navedenom periodu usvojila 67 mjera i 14 Zakona (dio tekstova utvrđen u nacrtu i prijedlogu, a dio je samo u nacrtu i trenutno se provodi javna rasprava), te više Programa i Pravilnika, kao i niz izvještaja, informacija i planova.

Odlukom Skupštine Tuzlanskog kantona od 10. februara 2011. godine, na prijedlog mandatara Seada Čauševića, potvrđeno je imenovanje Vlade Tuzlanskog kantona za mandatni period 2011. - 2014. godina.