|

Ministri u Vladi KS posjetili Medicinski fakultet, u svojstvu dekanese ih dočekala Čavaljuga

Ministri u Vladi KS posjetili Medicinski fakultet, u svojstvu dekanese ih dočekala Čavaljuga
2
Klix.ba
26.3.2019. u 08:41
18
komentara
2

dijeljenja
Ministri u Vladi KS posjetili Medicinski fakultet, u svojstvu dekanese ih dočekala Čavaljuga Foto: Klix.ba
Uprkos tvrdnjama rektora UNSA Rifata Škrijelja kako Semra Čavaljuga nije vršiteljica dužnosti dekanese Medicinskog fakulteta u Sarajevu, ministrica za obrazovanje, nauku i mlade KS Zineta Bogunić i ministar finansija KS Amel Kovačević jučer su se sastali s Čavaljugom u svojstvu v. d. dekanese.
Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu jučer je održan sastanak između predstavnika Vlade Kantona Sarajevo i predstavnika Uprave Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, kao i predstavnika nastavne baze - Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Sastanku su prisustvovali ministrica za obrazovanje, nauku i mlade KS Zineta Bogunić, ministar finansija KS Amel Kovačević, pomoćnik ministra u Sektoru za visoko obrazovanje, nauku i mlade Sifet Kukuruz, prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS, prof. dr. Enra Suljić, direktorica Discipline za nauku i nastavu KCUS-a, prof. dr. Semra Čavaljuga, v. d. dekanese, prof. dr. Nermin Sarajlić, v. d. prodekana za finansije, prof. dr. Ago Omerbašić, prodekan za kvalitet, prof. dr. Svjetlana Radović, prodekan za poslijediplomske studije, Remzija Pehlivanović, rukovodilac Službe za finansije i računovodstvo i Svjetlana Bajramović, rukovodilac Službe za opće, pravne i kadrovske poslove.

Povod sastanka su bili problemi proistekli procesom integracije Univerziteta u Sarajevu. Raspravljalo se o radnim odnosima i načinu isplate plata nastavnika i saradnika kliničkih predmeta – uposlenika Fakulteta koji imaju udruženi radni odnos s Medicinskim fakultetom i Kliničkim centrom Univerziteta u Sarajevu, raspolaganju sredstvima i realizaciji studijskog programa "Medicina" na engleskom jeziku, izradi novih standarda i normativa u visokom obrazovanju, poštivanju svih zakonskih propisa prilikom uspostavljanja nastavnih baza fakulteta medicinske grupacije te o budućnosti Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu u okviru Projekta promocije Sarajeva kao regionalnog i evropskog univerzitetskog centra.

Ministri Amel Kovačević i Zineta Bogunić su izrazili spremnost da se u narednom periodu ulože dodatni napori kako bi se prevazišli problemi koji su proizašli iz dosadašnjeg procesa integracije Univerziteta u Sarajevu na Medicinskom fakultetu i nastavnoj bazi – Kliničkom centru te da se u otvoreni dijalog u rješavanju problema uključi i Osnivač Kanton Sarajevo.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...