BiH
33

Ministri u Vladi Federacije BiH danas se samoocjenjivali

Piše: Er. M.
Jelka Miličević
Jelka Miličević
Potpredsjednica Vlade Federacije BiH i ministrica finansija Jelka Miličević kazala je da su se danas ministri samoocjenjivali.

"Mi smo na sjednici Vlade Federacije BiH imali određeno samocjenjivanje. Mi za deset sjednica smo donijeli dosta zaključaka i neke smo realizovali, neke smo počeli, a neke nismo. Dogovorili smo se da budemo kritičniji prema tom dijelu i da formiramo takozvanu bazu zaključaka i da jedni druge pratimo, odnosno da pratimo realizaciju tih zaključaka", kazala je Miličević.

Ona je dodala kako sami sebi nisu dali visoke ocjene, a da samo mogu misliti kakve bi im ocjene dali novinari.

Na novinarsko pitanje kako komentariše činjenicu da pojedine kompanije koje su u državnom kapitalu nose etnički predznak u svom naziva, kao što je slučaj sa Elektroprivredom Hrvatske Zajednice Herceg-Bosne Miličević je odgovorila riječima da to ničim nije zabranjeno.

"Gdje to piše da ne smije biti. Čime je zabranjeno da to ne može biti", kratko je odgovorila ministrica.

Premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić kazao je da je bilo pravo osnivača da ih nazove kako hoće.

"Čak šta više sadržaj tog preduzeća, te kompanije nije određen time. Mislim, nastao je nekakav naziv pri registraciji za vrijeme rata", rekao je Novalić.

Na novinarsko pitanje da li smatra da je uredu da preduzeća nose nazive koji su nastali u ratu, Novalić je odgovorio riječima da je "naziv takav kakav jeste, mi u to ne možemo ulaziti".