|

Ministri transporta jugoistočne Evrope u Sarajevu

Ministri transporta jugoistočne Evrope u Sarajevu
0
S
SRNA
1.12.2010. u 08:11
0
komentara
0

dijeljenja
Ministri transporta jugoistočne Evrope u Sarajevu Rudo Vidović
U Sarajevu će danas biti održan godišnji sastanak ministara saobraćaja o razvoju regionalne transportne mreže jugoistočne Evrope.
Na sastanku se očekuje učešće ministara transporta Albanije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Srbije, te predstavnika UNMIK/Kosova, Evropske komisije, Svjetske banke, Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicione banke.

Predviđeno je i potpisivanje sporazuma između BiH i Hrvatske o načinu finansiranja i izrade glavnog projekta, te vođenja upravnih postupaka za procjenu uticaja na okolinu, pribavljanje lokacijskih dozvola, saglasnosti i građevinskih dozvola za projekat "Obnova i modernizacija plovnog puta rijeke Save od Račinovaca do Siska".

Planirano je i potpisivanje sporazuma o izgradnji mosta preko rijeke Save kod Svilaja i priključnih graničnih dionica autoputa na Koridoru 5-C.

Sporazume će potpisati ministar komunikacija i transporta BiH Rudo Vidović i državni sekretar u Ministarstvu mora, transporta i infrastrukture Hrvatske Mario Babić.

Na skupu će biti parafiran memoranduma o razumijevanju za rekonstrukciju i modernizaciju puta Sarajevo - Podgorica - Tirana, između Albanije, Crne Gore i BiH.

Ministarstvo komunikacija i transporta saopštilo je da će memorandum parafirati ministri Rudo Vidović, Andrija Lompar i Sokol Oldaši.

Sporazumi će biti potpisani u hotelu "Evropa" u 13.00 sati, nakon čega će biti održana konferencija za novinare.

Sastanak organizuju Ministarstvo komunikacija i transporta BiH i Sekretarijat Transportnog posmatračkog tijela jugoistočne Evrope.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.