BiH
18

Ministri HDZ-a napustili sjednicu Vlade FBiH zbog promijenjenog dnevnog reda

Piše: Er. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Ministari HDZ-a neće prisustvovati današnjoj sjednici Vlade FBiH zbog izmijenjenog dnevnog reda, rekli su federalni ministri zdravlja i kulture i sporta Vjekoslav Mandić i Zora Dujmović.

Kako saznaje Klix.ba ministri HDZ BiH napustili su sjednicu Vlade Federacije BiH nakon što je federalni ministar energije, rudarstva i industrije Reuf Bajrović skinuo sa dnevnog reda informaciju o mostarskom Aluminiju.

Sjednica Vlade sa zakašnjenjem od sat vremena, počela je bez prisustva ministara iz HDZ BiH.

Ministri iz HDZ-a nisu prisustvovali ni prethodnoj sjednici Vlade, a kriza je nastala je zbog uredbe koja, između ostalog, tretira način imenovanja nadzornih odbora u javnim preduzećima.

Iz Vlade FBiH saopćeno je da je na dnevnom redu današnje sjednice, Prijedlog odluke o usvajanju Izvještaja o realizaciji bilansa energetskih potreba FBiH u 2014. godini.

U Izvještaju se navodi da je snabdijevanje FBiH ugljem, električnom energijom, naftom i naftnim derivatima, te prirodnim gasom bilo stabilno i redovno.

Članovi Vlada će se izjasniti o zahtjevu za sponzorstvo nad manifestacijom "Dani jagodičastog voća", koja će biti održana u Čeliću 30. i 31.maja, te o Planu provođenja statističkih istraživanja od interesa za FBiH za 2015. godinu.

Dnevnim redom je, uz ostalo, predviđeno razmatranje Informacije o nastanku problema sporne imovine na osnovu Ugovora o učešću u BH Stil Željezara Zenica.