{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministri Alkalaj i Ahern razgovarali o političkoj situaciji u BiH

F
7.11.2007. u 15:40
0
0
Ministri Alkalaj i Ahern razgovarali o političkoj situaciji u BiH
0
Ministri Alkalaj i Ahern razgovarali o političkoj situaciji u BiH
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj sastao se sinoć u Sarajevu s ministrom vanjskih poslova Republike Irske Dermotom Ahernom, koji se nalazi u dvodnevnoj posjeti BiH, saopćeno je danas iz MVPBiH.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ministar Alkalaj je zahvalio na pomoći Irske našoj zemlji, posebno na doprinosu na donatorskim konferencijama za rekonstrukciju Bosne i Hercegovine.

Informirao je sagovornika o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i o reformskim procesima u našoj zemlji. Ministar Ahern je istaknuo da je pitanje zemalja zapadnog Balkana važno za EU te da će Irska pomoći i Bosni i Hercegovini na tom putu.

U tom smislu je naglasio nužnost što hitnijeg rješavanja pitanja reforme policije kao glavnog uvjeta za parafiranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU.

Izrazio je spremnost za pružanje pomoći i prenošenje iskustava Irske na ovome planu.

Na sastanku je razgovarano i o unapređenju bilateralne saradnje između BiH i Irske, posebno na ekonomskom planu.

U tom smislu ministar Alkalaj je istaknuo nužnost ugovornog reguliranja odnosa i potrebu dogovaranja o sukcesiji ugovora bivše Jugoslavije s Irskom.

Ministar Ahern je rekao da poslovni ljudi Irske investiraju širom svijeta i zainteresovani su i za ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, ali jedan od preduvjeta za investiranje u nekoj zemlji je stabilna politička situacija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: