BiH
0

Ministarstvo zdravstva FBiH: Promocija kampanje "Čuvajmo porodicu jer ona čuva nas"

FENA
Federalno Ministarstvo zdravstva provodi medijsku kampanju nazvanu "Čuvajmo porodicu jer ona čuva nas" koja ima za cilj skrenuti pažnju javnosti na život bh. porodice kroz prizmu zdravstvenog, socijalnog i tradicionalnog stanja.

Iz federalnog Ministartstva zdravlja ističu da je tema vodilja kampanje činjenica da u porodici sve počinje i sve završava te da je namjera federalnog Ministarstva zdravstva bila stvaranje boljeg okruženja za sadašnje i buduće generacije, a jedan od koraka koji vode do tog cilja jeste i kvalitetno informiranje javnosti.

"Cijeneći da je vrijeme za obraćanje pažnje na porodicu koja je temelj svakog društva, federalno Ministarstvo zdravstva je pokrenulo ovu kampanju koja bi trebalo da predstavlja uvod u priču o stanju bh. porodice sagledavajući njenu socijalnu, zdravstvenu, kulturnu i tradicionalnu stranu", ističu iz Ministarstva.

Od 15. septembra javnosti su predstavljeni tv spot, radiodžingl, print oglasi i bilboardi, a u javnim institucijama izloženi su plakati s porukom "Čuvajmo porodicu jer ona čuva nas".

Kampanja o porodici federalnog Ministarstva zdravstva jedna je od najvećih medijskih kampanja realiziranih u BiH zahvaljujući podršci javnih i privatnih medija.

Kampanja će trajati do 15. novembra, a za federalno Ministarstvo zdravlja realizirala ju je agencija TIM System. Medijski pokrovitelji su BHT, Radio BH1, FTV, federalni Radio, PINK, OBN,regionalne TV stanice, "Dnevni list", "San", "Maxi magazin", Metromedia.

Promocija kampanje "Čuvajmo porodicu jer ona čuva nas" planirana je za večeras u rezidenciji "Konak" u Sarajevu. O kampanji bi trebalo da govori resorni federalni ministar Safet Omerović, a planirano je i uručenje zahvalnica medijskim pokroviteljima i prijateljima projekta.