Potvrda demantija
21

Ministarstvo vanjskih poslova BiH se oglasilo povodom lažne vijesti o smrti Ratka Mladića

R. D.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Zbog lažne vijesti o smrti ratnog zločina Ratka Mladića, koja je plasirana s lažnog Twitter profila ministrice Bisere Turković, medijima se obratilo i Ministarstvo vanjskih poslova BiH.
"Povodom vijesti koje su plasirane na navodnom profilu zamjenice predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrice vanjskih poslova BiH dr. Bisere Turković na društvenoj mreži Twitter, Ministarstvo vanjskih poslova BiH obavještava javnost da je riječ o lažnom profilu koji nije kreirala ministrica Turković te samim tim ni vijesti koje su plasirane u javnost putem tog profila ne predstavljaju, na bilo kakav način, stavove, mišljenja ili informacije koje bi se mogle pripisati ministrici", stoji u saopćenju ministarstva.

Dodaju kako je ministrica Turković opredijeljena za pravovremeno i tačno obavještavanje javnosti o svim aktulenim pitanjima koja se tiču rada Ministarstva vanjskih poslova BiH, ali je opredijeljena za korištenje zvaničnih kanala za komunikaciju s javnosti.

Lažni profil ministrice Turković kreiran je jučer, a posljednji tvit navodi da je vijest napisao italijanski novinar Tommasso Debenedetti.