{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministarstvo užasnuto krvavim incidentom u Širokom Brijegu

F
5.10.2009. u 14:00
0
12
Ministarstvo užasnuto krvavim incidentom u Širokom Brijegu
0
Ministarstvo užasnuto krvavim incidentom u Širokom Brijegu
Safet Halilović
Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH užasnuto je krvavim incidentom u Širokom Brijegu, u kojem je ugašen jedan mladi život te izražava iskrenu sućut porodici i prijateljima stradalog navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića, saopćeno je iz kabineta ministra Safeta Halilovića.
U saopćenju se navodi da je još jedan život izgubljen bez ikakve potrebe.

" Ugroženo je osnovno ljudsko pravo, pravo na život. Šta još treba da se dogodi da bismo to shvatili? Ne ulazeći u pojedine kvalifikacije ove tragedije, jer tragedija je kad mladi čovjek pođe na utakmicu i izgubi život, upućujemo još jedan vapaj nadležnim organima: čuvajte svačiji ljudski život. Prevencija događaja vaš je osnovni zadatak. Mladim navijačima upućujemo poruku: čuvajte svoje živote. I navijanje je dio sportskog događaja koje ne smije ugroziti niti vašu niti ičiju sigurnsost", navodi se u saopćenju.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH zahtijeva od svih nadležnih organa da ovaj slučaj ispitaju korektno i nepristrasno, da o tome obavijeste javnost, a protiv vinovnika poduzmu zakonske mjere. Ovo se više ne smije događati. Prevencija mora biti sastavni dio organizacije, ističe se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: