BiH
0

Ministarstvo pravde nije obaviješteno da Keljmendi neće biti izručen BiH

SRNA
Naser Keljmendi
Naser Keljmendi
Ministarstvo pravde BiH nije zvanično obaviješteno da balkanski narkobos Naser Keljmendi neće biti izručen BiH.

Zamjenik ministra pravde BiH Srđan Radulj rekao je Srni da ovo ministarstvo bez zvaničnog dokumenta neće preduzimati nikakve korake, bez obzira na tvrdnju advokata da Keljmendi neće biti izručen.

Advokat Besnik Beriša izjavio je ranije da Priština neće BiH izručiti Keljmendija.

On je naveo da je sud odbacio navode tužilaštva da je Keljmendi jedan od šefova organizovanog kriminala i trgovine narkoticima, te da Keljmendiju na Kosovu jedino može biti suđeno za učešće u ubistvu jednog državljanina BiH 2007. godine.

Sud BiH je u septembru prošle godine raspisao potjernicu za Keljmendijem pošto je Agencija za istrage i zaštitu BiH u akciji "Lutka" došla do materijalnih dokaza u vezi sa nekoliko ubistava, pljački i slučajeva organizovanog kriminala, trgovine drogom, pranja novca i zloupotreba službenog položaja.

Keljmendi je neposredno prije ove akcije pobjegao iz BiH, a u Prištini je uhapšen u maju na osnovu Interpolove crvene potjernice, koju je raspisala BiH.

Policija Kosova Keljmendija je pustila nakon 48-satnog policijskog zadržavanja, ali ga je odmah nakon toga uhapsila Eulex policija na osnovu naloga koji je izdao tužilac Eulexa iz kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova.