{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministarstvo pravde BiH prima deset službenika, neto plaće i do 1.300 KM

Piše: Er. M./Klix.ba
15.10.2018. u 20:27
73
33
Ministarstvo pravde BiH prima deset službenika, neto plaće i do 1.300 KM
73
Ministarstvo pravde BiH prima deset službenika, neto plaće i do 1.300 KM
Foto: N. G./Klix.ba
Agencija za državnu službu BiH je, na zahtjev Ministarstva pravde BiH, raspisala je dva konkursa na kojim je oglašeno deset radnih mjesta državnih službenika.
U narednom periodu u ministarstvu na čijem čelu se nalazi kadar HDZ-a BiH Josip Grubeša bit će primljeno deset državnih službenika. Od tog broja samo jedan državni službenik bit će primljen na osnovu internog konkursa.

Riječ je o poziciji višeg stručnog saradnika za kadrovske poslove u Ministarstvu pravde BiH i na ovaj oglas mogu se prijaviti samo osobe zaposlene kao državni službenici u Ministarstvu pravde BiH.

Agencija za državnu službu BiH u ime Ministarstva pravde BiH raspisala je i jedan javni konkurs na kojem je oglašeno deset radnih mjesta državnih službenika, a za koje su predviđene neto plaće u rasponu od 998,95 KM pa sve do 1.298,64 KM.

Riječ je o pozicijama stručni savjetnik za protokolarne poslove i odnose s javnošću, stručni savjetnik - lektor, stručni savjetnik Odsjeka krivične odbrane, stručni savjetnik za usklađivanje s acquis communautaire, stručni saradnik za programe pomoći, inspektor za nadzor nad ostvarenjem prava osoba lišenih slobode, viši stručni saradnik za međunarodnu pravnu pomoć i saradnju, stručni savjetnik za besplatnu pravnu pomoć i stručni saradnik za besplatnu pravnu pomoć.

Krajni rok za prijave je 5. novembar 2018. godine, a detalje o samom konkursu, kao i načinu prijave možete pročitati ovdje.

S obzirom na dosadašnju praksu državnih ministara, nikoga ne bi iznenadilo kako bi na većini ili na svim oglašenim radnim mjestima briljirali savjetnici i saradnici ministra Grubeše ili pak članovi HDZ-a BiH.

Naime, u proteklom periodu ministri u Vijeću ministara BiH, svjesni da će nakon izbora biti formiran novi saziv izvršne vlasti, "uhljebili" su svoje dojučerašnje savjetnike i saradnike na mjestima državnih ministara.

O tome kako su na kojim konkursima "briljirali" savjetnici ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnadka, ministra finansija BiH Vjekoslava Bevande, ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića i ministrice za ljudska prava i izbjeglice BiH Semihe Borovac pročitajte ovdje.

Pored deset aktivnih pozicija za zaposlenje u Ministarstvu pravde BiH, državne institucije primaju još osam državnih službenika. Riječ je o Ministarstvu finansija BiH koje traži šefa Odsjeka za operativnu realizaciju finansijskih aranžmana, višeg stručnog saradnika za obradu platnih transakcija i stručnog saradnika za javne nabavke.

Agencija za državnu službu BiH u potrazi je za stručnim saradnikom za organizaciju horizontalnih obuka, Ministarstvo za ljudska prava BiH u potrazi za stručnim saradnikom za poslove prihvata, zbrinjavanja i operativno-sigurnosne poslove i logistiku u centru, a Fond za povratak BiH u potrazi za direktorom.

Raspisana su i dva interna konkursa i to za prijem višeg stručnog saradnika u Laboratoriji za masu, plemenite kovine, protok, električne veličine i jonizirajuće zračenje u Institutu za mjeriteljstvo BiH i stručnog savjetnika za analizu rizika u Upravi Bosne i Hercegovine za zaštitu zdravlјa bilјa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: