BiH
4

Ministarstvo poljoprivrede FBiH: Sve aktivnosti teku prema planu

Klix.ba
Iz kabineta ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije Bosne i Hercegovine, Jerke Ivankovića Lijanovića, danas je saopćeno da sve aktivnosti ministarstva teku planiranom dinamikom, bez ikakvih smetnji i u skladu sa zakonskom regulativom Federacije Bosne i Hercegovine.

"Ovom prilikom se ne želimo referisati na pojedinačne navode i dezinformacije koje oslikavaju neistine, u okviru odjela ili sektora unutar Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, kao i agencija pod okriljem Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Napominjemo da ćemo, u okviru nadležnosti i u skladu sa pozitivnim zakonskim regulativama, štititi dignitet Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a iznad svega, nastavit ćemo štititi prava građana", stoji u saopćenju Ministarstva.

Podsjetimo, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, te dopremijer FBiH, Jerko Ivanković Lijanović, uhapšen je jučer u akciji Meso koja je usmjerena je na borbu protiv organiziranog kriminala i poreznih utaja u iznosu većem od 11 miliona KM.

Uhapšen je i ministar trgovine FBiH Milorad Bahilje, te još nekoliko članova porodice Lijanović.