{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministarstvo obrazovanja FBiH - neustavno

S
22.12.2011. u 14:56
0
1
Ministarstvo obrazovanja FBiH - neustavno
0
Ministarstvo obrazovanja FBiH - neustavno
Livno
Koordinacija ministara obrazovanja kantona sa hrvatskom većinom u Federaciji BiH (FBiH) usvojila je zaključak da se sve odluke i dokumenti koji se odnose na oblast obrazovanja, kako na državnom, tako i na federalnom nivou, ubuduće dostavljaju direktno kantonalnim ministarstvima, a nikako posredstvom Ministarstva obrazovanja FBiH, koje je, kako navode, odlukom Ustavnog suda FBiH proglašeno neustavnim.
Hrvatski ministri obrazovanja na sastanku u Livnu usvojili su i zaključak da se ministarstvima obrazovanja u kantonima sa hrvatskom većinom ubuduće svi dopisi i dokumenti iz oblasti obrazovanja sa državnog i federalnog nivoa dostavljaju na Ustavom zagarantovanom hrvatskom standardnom jeziku i latiničnom pismu, te da se hitno sazove konferencija svih ministara obrazovanja u BiH.

Koordinacija nije prihvatila prijedlog Ministarstva civilnih poslova BiH iz pisma od 7. decembra o formiranju radne grupe za izradu Pravilnika o korištenju akademskih titula i sticanju naučnih i stručnih zvanja u pogledu broja članova i sastava radne grupe.

Usvojen je zaključak da se broj članova i sastav radne grupe usaglasi na konferenciji ministara obrazovanja BiH, te da se sve odluke donose konsenzusom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: