|

Ministarstvo obrazovanja FBiH - neustavno

Ministarstvo obrazovanja FBiH - neustavno
0
S
SRNA
22.12.2011. u 14:56
1
komentara
0

dijeljenja
Ministarstvo obrazovanja FBiH - neustavno Livno
Koordinacija ministara obrazovanja kantona sa hrvatskom većinom u Federaciji BiH (FBiH) usvojila je zaključak da se sve odluke i dokumenti koji se odnose na oblast obrazovanja, kako na državnom, tako i na federalnom nivou, ubuduće dostavljaju direktno kantonalnim ministarstvima, a nikako posredstvom Ministarstva obrazovanja FBiH, koje je, kako navode, odlukom Ustavnog suda FBiH proglašeno neustavnim.
Hrvatski ministri obrazovanja na sastanku u Livnu usvojili su i zaključak da se ministarstvima obrazovanja u kantonima sa hrvatskom većinom ubuduće svi dopisi i dokumenti iz oblasti obrazovanja sa državnog i federalnog nivoa dostavljaju na Ustavom zagarantovanom hrvatskom standardnom jeziku i latiničnom pismu, te da se hitno sazove konferencija svih ministara obrazovanja u BiH.

Koordinacija nije prihvatila prijedlog Ministarstva civilnih poslova BiH iz pisma od 7. decembra o formiranju radne grupe za izradu Pravilnika o korištenju akademskih titula i sticanju naučnih i stručnih zvanja u pogledu broja članova i sastava radne grupe.

Usvojen je zaključak da se broj članova i sastav radne grupe usaglasi na konferenciji ministara obrazovanja BiH, te da se sve odluke donose konsenzusom.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...