BiH
0

Ministarstvo finansija FBiH: Poziv na dostavljanje identifikacionih podataka

FENA
Ministarstvo finansija FBiH poziva sve pravne i fizičke osobe koje su prijavile potraživanja po osnovu ustupljenih i mobilisanih sredstava u toku rata i neposredne ratne opasnosti da Komisiji za konačnu verifikaciju ratnih potraživanja dostave nedostajuće identifikacione podatke u cilju pravilne izrade rješenja kod navedenih potraživanja.

Identifikacioni podaci trebaju sadržavati prezime i ime povjerioca i ime oca povjerioca (osobe koja je prijavila potraživanja), JMBG povjerioca i sadašnju tačnu adresu. Pravna lica trebaju dostaviti i identifikacioni broj.

Ministarstvo poziva i povjerioce da ukoliko nisu dostave originalnu dokumentaciju: sudsku presudu - odnosno rješenje o izvršenju sudske presude, rješenje organa koji je izvršio potraživanje, sporazum i zapisnik organa koji je utvrdio potraživanje ili ovjerenu kopiju zajedno s traženim podacima koja će biti predmet verifikacije potraživanja.

Rok za dostavu podataka je 30. juni a traženu dokumentaciju treba poslati na adresu Federalno ministarstvo financija / finansija, Mehmeda Spahe br. 5. Sarajevo s naznakom: "Komisiji za konačnu verifikaciju ratnih potraživanja", saopćeno je iz federalnog Ministarstva finansija.