{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministarstvo civilnih poslova: Mehmedovićeva izjava zlonamjerna

F
7.11.2013. u 15:32
0
33
Ministarstvo civilnih poslova: Mehmedovićeva izjava zlonamjerna
0
Ministarstvo civilnih poslova: Mehmedovićeva izjava zlonamjerna
Šemsudin Mehmedović (Foto: Klix.ba)
Ministarstvo civilnih poslova BiH u potpunosti je odbacilo tvrdnju Šemsudina Mehmedovića da je najveći broj potpisanih rješenja o državljanstvu BiH osobama arapskog porijekla, mudžahedinima, potpisao ministar civilnih poslova Sredoje Nović.
Mehmedović je jučer, odgovarajući na novinarsko pitanje da li su tačne informacije da je bio povezan s mudžahedinima u toku rata na području Tešnja, istakao da je Nović potpisao najviše državljanstava ovim osobama.

Iz Ministarstva civilnih poslova BiH ističu da postupak prijema u državljanstvo, prema važećim propisima, vode nadležni entitetski organi.

"Ministarstvo civilnih poslova BiH prima zahtjeve za dodjelu državljanstva po posebnom osnovu, u skladu s članom 13 Zakona o državljanstvu Bosne i Hercegovine. To znači da građani koji smatraju da su od posebnog interesa i značaja za BiH podnose zahtjev za prijem u državljanstvo ovom ministarstvu. Takav zahtjev biva proslijeđen Vijeću ministara BiH koji svaki slučaj razmatra pojedinačno i donosi odluku o prijemu u državljanstvo", navedeno je u saopćenju Ministarstva civilnih poslova BiH.

Takvih prijema u državljanstvo je u toku godine, stoji u saopćenju, svega desetak.

"Imajući u vidu navedeno, jasno je da ministar civilnih poslova BiH ni u kojem slučaju ne potpisuje i nije potpisao bilo kome rješenje o prijemu u državljanstvo", poručuju iz Ministarstva.

Mehmedovićevu izjavu, stoga, Ministarstvo civilnih poslova u potpunosti odbacije i smatra zlonamjernom i štetnom po ugled ove državne institucije, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: