{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministarstva zadužena da Hagu dostave dokumentaciju

S
29.4.2010. u 14:50
0
1
Ministarstva zadužena da Hagu dostave dokumentaciju
0
Ministarstva zadužena da Hagu dostave dokumentaciju
Vijeće ministara BiH zadužilo je ministarstva odbrane, sigurnosti i inostranih poslova i Tužilaštvo BiH da Ministarstvu pravde u roku od deset dana dostave dokumentaciju iz zahtjeva Tužilaštva Haškog tribunala u vezi sa suđenjem Radovanu Karadžiću.
Ministarstvo pravde treba tu dokumentaciju da dostavi Tribunalu u Hagu.

Vijeće ministara upoznat je na današnjoj sjednici sa Informacijom o postupanju u vezi sa zahtjevom haškog Tužilaštva za dostavljanje dokumentacije u vezi za suđenjem prvom predsjedniku Republike Srpske.

Ministarstvo odbrane i Tužilaštvo BiH zaduženi su da pronađu dokumentaciju koja se odnosi na zahtjeve iz pet tačaka "Podneska na zahtjev upućen vlastima BiH" i da je u najkraćem roku dostave haškom Tužilaštvu, saopšteno je iz Vijeća ministara BiH.

Ministarstva odbrane, sigurnosti i inostranih poslova te Tužilaštvo BiH zaduženi su da dokumentaciju kojom raspolažu dostave Ministarstvu pravde u roku od deset dana, a Ministarstvo pravde BiH zaduženo je da svu prispjelu dokumentaciju i Izvještaj o preduzetim aktivnostima institucija u BiH dostavi Haškom tribunalu, te Ambasadi BiH u Kraljevini Holandiji, navodi se u saopštenju.

Na sjednici je zaduženo Ministarstvo inostranih poslova BiH da informiše Haški tribunal o preduzetim aktivnostima vlasti BiH o postupanju po ovom zahtjevu.

Vijeće ministara BiH preporučilo je Predsjedništvu BiH da odredi osobu koja će predstavljati BiH na raspravi i izlaganju pred Pretresnim vijećem Haškog tribunala povodom zahtjeva iz "Podneska na zahtjev upućen vlastima BiH".

Haški tribunal uputio je zahtjeve BiH za dostavljanje određene dokumentacije iz 1995. godine u vezi sa ovim predmetom, a prema Statutu Haškog tribunala, BiH je obavezna da odgovori na sve tačke iz zahtjeva, bilo da raspolaže dokumentacijom ili ne.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: