{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministarstva zadužena da Hagu dostave dokumentaciju

S
29.4.2010. u 14:50
0
1
Ministarstva zadužena da Hagu dostave dokumentaciju
0
Ministarstva zadužena da Hagu dostave dokumentaciju
Vijeće ministara BiH zadužilo je ministarstva odbrane, sigurnosti i inostranih poslova i Tužilaštvo BiH da Ministarstvu pravde u roku od deset dana dostave dokumentaciju iz zahtjeva Tužilaštva Haškog tribunala u vezi sa suđenjem Radovanu Karadžiću.
Ministarstvo pravde treba tu dokumentaciju da dostavi Tribunalu u Hagu.

Vijeće ministara upoznat je na današnjoj sjednici sa Informacijom o postupanju u vezi sa zahtjevom haškog Tužilaštva za dostavljanje dokumentacije u vezi za suđenjem prvom predsjedniku Republike Srpske.

Ministarstvo odbrane i Tužilaštvo BiH zaduženi su da pronađu dokumentaciju koja se odnosi na zahtjeve iz pet tačaka "Podneska na zahtjev upućen vlastima BiH" i da je u najkraćem roku dostave haškom Tužilaštvu, saopšteno je iz Vijeća ministara BiH.

Ministarstva odbrane, sigurnosti i inostranih poslova te Tužilaštvo BiH zaduženi su da dokumentaciju kojom raspolažu dostave Ministarstvu pravde u roku od deset dana, a Ministarstvo pravde BiH zaduženo je da svu prispjelu dokumentaciju i Izvještaj o preduzetim aktivnostima institucija u BiH dostavi Haškom tribunalu, te Ambasadi BiH u Kraljevini Holandiji, navodi se u saopštenju.

Na sjednici je zaduženo Ministarstvo inostranih poslova BiH da informiše Haški tribunal o preduzetim aktivnostima vlasti BiH o postupanju po ovom zahtjevu.

Vijeće ministara BiH preporučilo je Predsjedništvu BiH da odredi osobu koja će predstavljati BiH na raspravi i izlaganju pred Pretresnim vijećem Haškog tribunala povodom zahtjeva iz "Podneska na zahtjev upućen vlastima BiH".

Haški tribunal uputio je zahtjeve BiH za dostavljanje određene dokumentacije iz 1995. godine u vezi sa ovim predmetom, a prema Statutu Haškog tribunala, BiH je obavezna da odgovori na sve tačke iz zahtjeva, bilo da raspolaže dokumentacijom ili ne.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: