{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministarstva za rad i socijalnu politiku nemaju razumijevanja za samohrane roditelje

14.4.2015. u 19:24
50
2
Ministarstva za rad i socijalnu politiku nemaju razumijevanja za samohrane roditelje
50
Udruženje samohranih roditelja "Jedan manje - One less" obilježilo je drugu godišnjicu rada i nastojanja da se samohrani roditelji i njihova djeca tretiraju kao ravnopravni članovi društvene zajednice.
Članovi ovog udruženja imali su veliki broj akcija pomoći svojim članovima, te brojne aktivnosti u okviru kojih su se borili za prava ove društvene kategorije. U okviru obilježavanja godišnjice promovirana je i knjiga predsjednice ovog udruženja Muamere Činjarević pod nazivom "Knjiga jednog manje".

"Sadržaj knjige u prvom dijelu sačinjava izvještaj dosadašnjeg rada i plan rada za budućnost, a u drugom dijelu su ispovijesti pojedinaca, djece i staratelja, koje su zabilježene tokom izrade studije", kazala je za naš portal Činjarević.

Udruženje planira u narednom periodu napredovati, registrirati se na federalnom nivou, te oformiti novo pravno lice - Centar za jednoroditeljstvo koji će biti centralna baza u kojoj će ova populacija imati sve informacije za ostvarivanje svojih prava, a pogotovo za prava djece iz jednoroditeljskih porodica.

"U protekle dvije godine ministarstva za rad i socijalnu politiku KS i FBiH nisu pokazala dovoljno razumijevanja. S obzirom na to da je Udruženje registrirano na nivou KS, a novoizabrana ministrica tog resora u KS je žena i majka, toplo se nadamo da će imati više razumijevanja i upriličiti u što skorijem periodu mogućnost predstavnicima Udruženja da iznesu problematiku ove populacije", istakla je Činjarević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: