{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministarstva za rad i socijalnu politiku nemaju razumijevanja za samohrane roditelje

14.4.2015. u 19:24
50
2
Ministarstva za rad i socijalnu politiku nemaju razumijevanja za samohrane roditelje
50
Udruženje samohranih roditelja "Jedan manje - One less" obilježilo je drugu godišnjicu rada i nastojanja da se samohrani roditelji i njihova djeca tretiraju kao ravnopravni članovi društvene zajednice.
Članovi ovog udruženja imali su veliki broj akcija pomoći svojim članovima, te brojne aktivnosti u okviru kojih su se borili za prava ove društvene kategorije. U okviru obilježavanja godišnjice promovirana je i knjiga predsjednice ovog udruženja Muamere Činjarević pod nazivom "Knjiga jednog manje".

"Sadržaj knjige u prvom dijelu sačinjava izvještaj dosadašnjeg rada i plan rada za budućnost, a u drugom dijelu su ispovijesti pojedinaca, djece i staratelja, koje su zabilježene tokom izrade studije", kazala je za naš portal Činjarević.

Udruženje planira u narednom periodu napredovati, registrirati se na federalnom nivou, te oformiti novo pravno lice - Centar za jednoroditeljstvo koji će biti centralna baza u kojoj će ova populacija imati sve informacije za ostvarivanje svojih prava, a pogotovo za prava djece iz jednoroditeljskih porodica.

"U protekle dvije godine ministarstva za rad i socijalnu politiku KS i FBiH nisu pokazala dovoljno razumijevanja. S obzirom na to da je Udruženje registrirano na nivou KS, a novoizabrana ministrica tog resora u KS je žena i majka, toplo se nadamo da će imati više razumijevanja i upriličiti u što skorijem periodu mogućnost predstavnicima Udruženja da iznesu problematiku ove populacije", istakla je Činjarević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: