{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministar Sadović u posjeti Švicarskoj

F
12.4.2009. u 13:48
0
2
Ministar Sadović u posjeti Švicarskoj
0
Ministar Sadović u posjeti Švicarskoj
Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Tarik Sadović sa saradnicima, od 13. do 15. aprila boravit će u Švicarskoj, na poziv švicarske kancelarke i ministrice pravde i policije Evelin Widmer - Schlumpf.
Tokom ove posjete bit će potpisan Memorandum o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i Saveznog vijeća Švicarske o uspostavljanju partnerstva između dvije države u oblasti migracija. Države potpisnice će ovim aktom stvoriti osnovu za redovan dijalog i pružanje međusobne pomoći u oblastima: upravljanja migracionim tokovima, readmisiji vlastitih i državljana trećih zemalja koji borave bez dozvole, pomoći pri povratku, borbi protiv krijumčarenja i trgovine ljudima, unapređenju transfera osuđenih lica, obuke i edukacije kadrova, te drugim pitanjima koja se odnose na kretanje ljudi između dvije države.

U središtu bilateralnog susreta ministra Sadovića i švicarske kancelarke Widmer-Schlumpf, bit će provođenje Sporazuma o viznim olakšicama za građane BiH koji putuju u Švicarsku, Sporazuma o readmisiji i Sporazuma o policijskoj saradnji u borbi protiv organiziranog kriminala. Također, bit će riječi i o mogućnostima daljeg unapređenja odnosa između dvije države, saopćeno je iz kabineta ministra Sadovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: