Na potezu Vlada FBiH
0

Ministar Rimac ponovo odbio dati saglasnost za imenovanje Gavrankapetanovića za direktora KCUS-a

B. R.
Proces imenovanja direktora KCUS-a traje već tri mjeseca (Foto: D. S./Klix.ba)
Proces imenovanja direktora KCUS-a traje već tri mjeseca (Foto: D. S./Klix.ba)
Ministar zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine Nedeljko Rimac (HDZ 1990) ponovo je odbio dati saglasnost da Ismet Gavrankapetanović bude imenovan za direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio član Upravnog odbora KCUS-a Dragan Stevanović, poručivši da ne želi ništa komentarisati do sljedeće sjednice Vlade FBiH koja je zakazana za ponedjeljak, 8. april. Upravo bi se entitetska vlada na predstojećoj sjednici trebala očitovati o imenovanju Gavrankapetanovića.

Današnja odluka ministra Rimca je suprotna očekivanju da će Gavrankapetanović dobiti neophodnu saglasnost. Stevanović je ranije u izjavi za naš portal napomenuo da je Upravni odbor KCUS-a dostavio Vladi FBiH korigovani zahtjev u kojem se traži prethodna saglasnost Vlade za imenovanje, a ne naknadna saglasnost.

Proces imenovanja novog direktora najveće i najznačajnije zdravstvene ustanove u Bosni i Hercegovini traje već tri mjeseca jer resorni ministar odbija dati saglasnost. Trenutno je Alen Pilav v.d. direktora ove ustanove, a na toj funkciji je naslijedio Sebiju Izetbegović.