Unapređenje saradnje
150

Ministar Ramić se sastao s Fakibabom: Turska je posvećena povratničkoj populaciji u BiH

Klix.ba
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić se tokom posjete glavnom gradu Turske Ankari sastao s ministrom hrane, poljoprivrede i stočarstva Turske Ahmetom Ešrefom Fakibabom.

Ministar Ramić i ministar Fakibaba održali su radni sastanak, kojem je prisustvovao i ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Turskoj Bakir Sadović.

Na sastanku se razgovaralo o nastavku podrške koju povratničkoj populaciji pruža Turska kroz saradnju sa bh. institucijama u oblasti poljoprivredne proizvodnje i plasiranju poljoprivrednih proizvoda iz povratničkih sredina na tursko tržište.

"Vlada Republike Turske dosljedno je posvećena projektima podrške povratničkoj populaciji, na bazi prijateljskih veza između dvije zemlje", kazao je Ramić.

Dodao je da je današnji sastanak potvrdio kontinuitet uspješne saradnje između institucija dvije zemlje, gdje nastoje uvijek biti usmjereni na konkretne projekte.

Ministar Fakibaba je kazao da će turska strana ponuditi bh. institucijama svoja iskustva u razvoju rubnih i nerazvijenih područja, te će u trgovinskim sporazumima sa Bosnom i Hercegovinom posebnu pažnju i podršku pružiti povratnicima.