{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministar policije RS-a o navodnim pripremama atentata na Dodika

F
19.12.2006. u 14:20
0
0
Ministar policije RS-a o navodnim pripremama atentata na Dodika
0
Ministar policije RS-a o navodnim pripremama atentata na Dodika
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo potvrdio je danas da je entitetska policija u petak dobila "povjerljive" informacije koje ukazuju na to da se priprema atentat na predsjednika Vlade RS-a Milorada Dodika.
Također je potvrdio da su odmah po prijemu ove informacije i nekih drugih informacija sličnog karaktera poduzeli odgovarajuće aktivnosti i u tom smislu vrlo odgovorno rade i postupaju.

On nije želio da konkretno potvrdi da je bilo ispitivanja, privođenja ili neke druge aktivnosti u nadležnosti MUP-a RS-a nakon što je objavljena informacija u medijima o navodnoj pripremi atentata na Dodika, dodajući da je "MUP radio mnogo toga, ali o karakteru i osobama ne može da govori".

"Karakter, izvor i sadržaj informacije upućuje nas na potrebu vrlo osjetljivog pristupa i mi nemamo izbora već da se prema tome postavimo odgovorno, profesionalno i na takav način ćemo i da postupamo", kazao je Čađo. Potvrdio je i da MUPRS-a u sklopu onoga što je njihov posao kontaktira i sa svim drugim sigurnosnim subjektima za koje smatraju da mogu dati svoj doprinos u ovom slučaju.

Čađo je na vanrednoj pres-konferenciji podsjetio da MUPRS-a vrlo intenzivno vrši aktivnosti u smislu zaštite i osiguranja ličnosti i objekata, te da raspolaže određeim informacijam o čijem karakteru nije mogao govoriti.

"Za nas nijedna informacija iz ovog domena nije nevažna i u svakom slučaju ima određen karakter posebnosti i u skladu s tim se prema njoj odnosimo", kazao je entitetski ministar.

Na pitanje kako se ta 'povjerljiva informacija' mogla naći u medijima, Čađo je kazao da je ispitano da informacija nije plasirana iz MUP-a RS-a.

"Nije dobro da se ove informacije na ovaj ili sličan način nalaze u javnosti iz različitih razloga. Ova informacija nudi određena saznanja čiji karakter na odgovarajući način treba dovoditi u činjenično ili neko drugo stanje i to je obaveza MUP-a prema kojoj i postupa", kazao je ministar unutrašnjih poslova RS-a.

On je negirao navode da je njegov put u Crnu Goru povezan s ovom informacijom u kojoj se spominju kao umiješana u cijeli slučaj i imena nekih političara i drugih osoba iz te države.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: