{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministar odbrane BiH na susretu ministara zemalja članica SEECP-a u Sofiji

F
11.3.2008. u 15:50
0
0
Ministar odbrane BiH na susretu ministara zemalja članica SEECP-a u Sofiji
0
Ministar odbrane BiH na susretu ministara zemalja članica SEECP-a u Sofiji
Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić predvodi delegaciju tog ministarstva koja učestvuje na susretu ministara zemalja članica Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi (SEECP), od 10. do 12. marta u Sofiji.
Zemlje učesnice s ovog sastanka danas su usvojile zajedničku Izjavu kojom je SEECP podržao sve poduzete aktivnosti od BiH na putu ka evroatlantskim integracijama, a posebno NATO-u.

Također, navedene aktivnosti BiH su ocijenjene kao veliki doprinos u jačanju regionalne i šire sigurnosti.

U obraćanju učesnicima skupa, ministar odbrane BiH je prezentirao rezultate postignute u oblasti odbrane, te izrazio očekivanja da će na predstojećem samitu NATO-a u Bukureštu naša zemlja biti pozvana u Program - intenzivirani dijalog, što predstavlja posljednju stepenicu pred ulazak u Akcioni plan za članstvo u NATO (Memebership Action Plan - MAP).

Istaknuvši značaj regionalne saradnje za BiH, ministar Cikotić je naglasio da BiH participira u svim regionalnim inicijativama i programima koje BiH smatra potrebnim. Kao vidove aktivne saradnje ministar je istaknuo značaj i ulogu Centra za obuku u operacijama podrške miru u Butmiru (Peace Support Operations Training Opportunity-PSOTC) te organizovanje narednog sastanka zamjenika načelnika Oružanih snaga SEDM-a u BiH, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: