Neizvjesnost se nastavlja
0

Ministar napustio pregovore, GRAS stoji

Piše: N. J.
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Haris Lulić napustio je u popodnevnim satima utorka pregovore s radnicima GRAS-a, te je u ovom trenutku potpuno neizvjesno koliko će štrajk još trajati, rekao je za Sarajevo-x.com predsjednik Štrajkačkog odbora Senad Silajdžić.

"Sve je ostalo na obećanjima, a niko iz Vlade KS nam nije ponudio ništa konkretno. Mi sad možemo izaći na ulicu i raditi, i građani će biti zadovoljni, međutim, za pet dana ćemo imati iste probleme. Istrajat ćemo do kraja i tražiti da se riješe problemi koji postoje u GRAS-u duže vrijeme", kategoričan je Silajdžić.

On, međutim, ističe da su zahtjevi radnika prema Vladi KS sasvim realni i predstavljaju minimum potreba za normalno funkcionisanje preduzeća.

"Ima svakakvih priča, koje idu dotle da neko želi rasturiti ovo preduzeće, da neko nekome pripadne i sl. Međutim, dok smo ovdje, insistirat ćemo da se naši zahtjevi ispoštuju", poručio je Silajdžić, dodavši kako su radnici ostali u krugu preduzeća, dok nikog od predstavnika Vlade KS nema s njima.