BiH
34

Ministar Mašić i premijer Nikšić nisu mogli ući u Maglaj

Piše: E.S.H.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Ministar obrazovanja i nauke Federacije Bosne i Hercegovine Damir Mašić i premijer FBiH Nermin Nikšić nisu uspjeli doći do Maglaja. Oni su se putničkim vozilom uputili prema Maglaju kako bi učestvovali u pomoći ugroženom stanovništvu.

"U Maglaj nismo mogli ući zbog poplave, a nazad ne možemo zbog velikog odrona zemlje na saobraćajnici M-17. Saobraćaj je u potpunosti obustavljen“, potvrdio je za Klix.ba ministar Mašić.

Dodao je da je situacija teška i da su građani ugroženi. Kako nam je rekao, prema posljednjim informacijama koje je dobio od ministra odbrane Zekerijaha Osmića, iz fabrike Natron je evakuisano 50 radnika, a očekuje se i da će uskoro svi biti na sigurnom.

Mašić je rekao i da je 12 osoba obučenih za spašavanje na vodi krenulo u Sarajevo kako bi iskoordinisali put za Maglaj. Ovu informaciju nam je potvrdio i Samir Krivić iz Evropa Rafting Neretva.

"Stižemo u Sarajevo, idemo u bazu EUFOR-a u Butmir da vidimo na koji način da se prebacimo do Maglaja da pomažemo ljudima", rekao je Krivić za Klix.ba.

Ukoliko se uspiju prebaciti do Maglaja, 12 ljudi će sa tri kompleta profesionalne opreme pomagati pri spašavanju stanovništva ovog grada koje je danas najugroženije.