Kanton Sarajevo
74

Ministar Mandić o "stranačkom zapošljavanju": U Radu je zaposleno čak 13 bračnih parova

I. Č.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić kazao je na današnjoj sjednici Skupštine KS da u KJKP Rad do 2018. godine nije postojala konkursna procedura.

Mandić se osvrnuo na prigovore da je sestra zastupnice Naše stranke u Skupštini KS Neire Dizdarević zaposlena u KJKP Rad, kazavši kako je ona u konkursnoj proceduri bila najbolji kandidat.

"U Radu je zaposlena osoba koja ima 27 godina i koja je magistrica pravnih nauka, i kojoj ovo društvo nije dalo priliku da ide raditi zato što je diskriminisana, jer nije bila članica vladajuće stranke", kazao je Mandić.

Kazao je da zbog stranačkog zapošljavanja u prethodnim mandatima u KJKP Rad rade bračni partneri nekih bivših ministara, ali i 13 bračnih parova te značajan broj osoba s istim prezimenom, aludirajući na porodične veze.

"U 'Radu' radi gradonačelnikovšura, zar to nije nepotizam? Zaposlena je i supruga načelnika Novog Sarajeva, to nije nepotizam?", zapitao se Mandić.

Napomenuo je kako prvi zadatak koji je novozaposlenoj osobi u KJKP RAD dodijeljen jeste da prečešlja personalne fajlove svih uposlenih.

"Nakon toga je došla intervencija iz Kantonalnog odbora SDA. Zašto Naša stranka, odnosno ova šestorka, nije ista kao SDA? Mi ne kupujemo radna mjesta. Mi ne gradimo privatne apartmane i vikendice na Bjelašnici. Mi gradimo puteve i mi gradimo društvo jednakih šansi", rekao je Mandić.

"Zašto magistrica ne bi dobila priliku u KJKP Rad?", zapitao se ministar Mandić.