{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministar Ljubić održao sastanak sa entitetskim predstavnicima Ministarstva komunikacija i prometa

F
12.9.2007. u 18:05
0
0
Ministar Ljubić održao sastanak sa entitetskim predstavnicima Ministarstva komunikacija i prometa
0
Ministar Ljubić održao sastanak sa entitetskim predstavnicima Ministarstva komunikacija i prometa
Ministar komunikacija i prometa BiH dr. Božo Ljubić, sa suradnicima održao je danas sastanak s entitetskim predstavnicima Ministarstva komunikacija i prometa.
Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske predvodio je ministar Nedeljko Ćubrilović, a Ministarstvo prometa i komunikacija Federacije BiH Esad Osmanbegović, tajnik ministarstva.

Sudionici su razgovarali o aktualnim temama iz oblasti komunikacija i prometa od suštinskog značaja za Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Između ostalog, razgovarano je o Nacrtu Zakona o javnim cestama BiH, koji je upućen u proceduru u Vijeće ministara BiH i o kojemu će se raspravljati na jednoj od narednih sjednica Vijeća ministara, Koridoru Vc, ATM Strategiji (Strategija upravljanja zračnim prostorom BiH), obilježavanju plovnog puta Savom i dr.

Konstatirano je da postoje određeni problemi, prvenstveno u vezi Zakona o cestama, međutim dogovoreno je da prije rasprave o Zakonu na Vijeću ministara BiH šesteročlana ekspertska skupina sačinjena od predstavnika tri Ministarstva zajednički još jednom razmotri navedeni zakon i donese zaključke koji će biti prezentirani Vijeću ministara BiH.

Sudionici su se usuglasili da se u okviru jedinice za implementaciju na projektu "Autoput Koridor Vc" Ministarstva komunikacija i prometa BiH koordiniraju sve aktivnosti i obveze glede projekta.

U vezi s ATM strategijom, s jasnim ciljem preuzimanja operativne kontrole nad našim nebom do 2009. i uspostave tehnički zdravog i operativnog sustava, usuglašeni su stavovi oko realizacije i način rješavanja kritičnih točaka u svrhu zadovoljenja rokova.

U narednom tjednu će se također održati pripremni sastanak Komisije za obilježavanje plovnog puta Savom na kojem će se dogovoriti daljnje aktivnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: