{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministar Ljubić održao sastanak sa entitetskim predstavnicima Ministarstva komunikacija i prometa

F
12.9.2007. u 18:05
0
0
Ministar Ljubić održao sastanak sa entitetskim predstavnicima Ministarstva komunikacija i prometa
0
Ministar Ljubić održao sastanak sa entitetskim predstavnicima Ministarstva komunikacija i prometa
Ministar komunikacija i prometa BiH dr. Božo Ljubić, sa suradnicima održao je danas sastanak s entitetskim predstavnicima Ministarstva komunikacija i prometa.
Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske predvodio je ministar Nedeljko Ćubrilović, a Ministarstvo prometa i komunikacija Federacije BiH Esad Osmanbegović, tajnik ministarstva.

Sudionici su razgovarali o aktualnim temama iz oblasti komunikacija i prometa od suštinskog značaja za Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Između ostalog, razgovarano je o Nacrtu Zakona o javnim cestama BiH, koji je upućen u proceduru u Vijeće ministara BiH i o kojemu će se raspravljati na jednoj od narednih sjednica Vijeća ministara, Koridoru Vc, ATM Strategiji (Strategija upravljanja zračnim prostorom BiH), obilježavanju plovnog puta Savom i dr.

Konstatirano je da postoje određeni problemi, prvenstveno u vezi Zakona o cestama, međutim dogovoreno je da prije rasprave o Zakonu na Vijeću ministara BiH šesteročlana ekspertska skupina sačinjena od predstavnika tri Ministarstva zajednički još jednom razmotri navedeni zakon i donese zaključke koji će biti prezentirani Vijeću ministara BiH.

Sudionici su se usuglasili da se u okviru jedinice za implementaciju na projektu "Autoput Koridor Vc" Ministarstva komunikacija i prometa BiH koordiniraju sve aktivnosti i obveze glede projekta.

U vezi s ATM strategijom, s jasnim ciljem preuzimanja operativne kontrole nad našim nebom do 2009. i uspostave tehnički zdravog i operativnog sustava, usuglašeni su stavovi oko realizacije i način rješavanja kritičnih točaka u svrhu zadovoljenja rokova.

U narednom tjednu će se također održati pripremni sastanak Komisije za obilježavanje plovnog puta Savom na kojem će se dogovoriti daljnje aktivnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: