|

Ministar Krivić roditeljima, studentima i učenicima: Pratite online nastavu

Ministar Krivić roditeljima, studentima i učenicima: Pratite online nastavu
51
I. Č.
14.3.2020. u 17:01
31
komentara
51

dijeljenja
Ministar Krivić roditeljima, studentima i učenicima: Pratite online nastavu Foto: T. S./Klix.ba
Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anis Krivić je u uvjetima proglašene pandemije koronavirusom, dok traje obustava nastave u obrazovnim institucijama, poručio roditeljima, studentima i učenicima da je neophodno kontinuirano pratiti online nastavu.
"Kontinuirano pratite online nastavu i ispunjavajte zadate obaveze u propisanim rokovima, te nastavu shvatite podjednako odgovorno kao i nastavu 'u učionici'; poštujte naredbe/preporuke Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva i Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, a što ujedno predstavlja i zakonsku obavezu; izbjegavajte nepotrebna kretanja i zadržavanja na mjestima javnog okupljanja; izbjegavajte okupljanja velikog broja ljudi u zatvorenim i otvorenim prostorijama", preporuke su ministra Krivića.

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anis Krivić, uputio je danas poruku svim roditeljima, studentima...

Posted by Vlada Kantona Sarajevo on Saturday, March 14, 2020

Napomenuo je kako su sve mjere koje Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS poduzelo u proteklom periodu isključivo preventivnog karaktera s ciljem zaštite zdravlja svih građanki i građana Kantona Sarajevo.

"Svjesni smo da je ova situacija nova i neočekivana za sve nas te vas stoga molimo za puno razumijevanje, saradanju, međusobno uvažavanje i podršku kako bismo se lakše nosili sa cjelokupnom situacijom", zaključio je ministar Anis Krivić.
Prijavi grešku


Komentari (31)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...