{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministar Kebo u posjeti SAD-u

F
23.4.2006. u 09:56
0
0
Ministar Kebo u posjeti SAD-u
0
Ministar Kebo u posjeti SAD-u
Na poziv Američkog instituta za mir, ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Mirsad Kebo će od 23. do 28. aprila posjetiti Sjedinjene Američke Države. “.
Tokom svog boravka ministar će na Institutu održati predavanje za članove Političke zajednice u Washingtonu na temu „Ljudska prava, povratak izbjeglica i pomirenje; postojeći izazovi u Bosni i Hercegovini


Kako je saopćeno iz ministrovog kabineta, izraženo je veliko zanimanje za gledišta koja će biti izložena o ovim pitanjima.

Tokom boravka u Washingtonu ministar Kebo će se sastati s pomoćnikom državnog sekretara vanjskih poslova za ljudska prava Barrvijem F. Lowenkronom, zatim s Bertramom Braunom iz Nacionalnog vijeća za sigurnost pri Bijeloj kući, te Chuckom Englishom, šefom odsjeka za jugoistočnu Evropu u State Departmentu.

Ministar Kebo će također razgovarati s prof. dr. Joeom Espositom, poznatim naučnikom i direktorom Američkog instituta za kršćansko-islamski dijalog, te će posjetiti Muzej holokausta. Mogući su susreti i s jednim brojem članova Kongresa.

Nakon posjete Washingtonu ministar Kebo putuje u New York gdje će se sastati s Marcom Brownom, zamjenikom generalnog sekretara UN-a, Jean-Marie Genaueom, šefom mirovnih operacija UN-a i Kemalom Dervišem, direktorom UNDP, s kojima će dogovorati konkretna rješenja o decertificiranim policajacima koje treba da usvoji Vijeće sigurnosti UN-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: