Negirao navode
264

Ministar Kazazović negirao probleme s upisom: Muzička škola će se moći paralelno pohađati

Piše: I. Č.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ministar obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo Elvir Kazazović negirao je pisanja pojedinih medija da je ukinuta mogućnost paralelnog pohađanja srednje muzičke škole i neke druge škole.

"Nikakva odluka nije donesena, već ide online upis u srednje škole gdje dijete može izabrati jednu školu. Poslije toga, kada završimo upis u srednje škole, kad se popune sve škole, onda ćemo omogućiti učenicima da mogu upisati i drugu srednju školu, ne samo muzičku, već i neku drugu srednju školu. To im zakon omogućava", kazao je Kazazović za Klix.ba.

Istakao je da tu nema nikakvog problema te da će omogućiti učenicima, čim se popune škole, da upišu i drugu srednju školu.

"U tom online sistemu upisa nismo omogućili da se izaberu dvije škole, jer se u tu drugu školu ne ide redovno... Tu se polaže samo razlika predmeta i to je praksa koju zakon omogućava nadarenoj djeci", istakao je Kazazović.

Dodao je da mnogima ne odgovara online upis u srednje škole, jer je sve transparentno, nema korupcije i štela.

"Upisali smo 90 posto djece, a 10 posto rješavamo pojedinačno. Angažovali smo IT stručnjake. Bilo je dosta grešaka u sistemu prije, nisu unošeni tačni podaci... Sada imamo neke greške kod ocjena, nisu bile pravilno unošene. Sada sve to kontrolišemo i pojedinačno rješavamo", poručio je Kazazović.