{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Ministar Katica: Građane Sarajeva od sutra će osiguravati novih 130 policajaca

Piše: Dž. L./Klix.ba
10.2.2019. u 17:53
285
74
Ministar Katica: Građane Sarajeva od sutra će osiguravati novih 130 policajaca
285
Ministar Katica: Građane Sarajeva od sutra će osiguravati novih 130 policajaca
Admir Katica (Foto: H. M./Klix.ba)
Uslijed intenzivne potrage za ubicom Edinom Gačićem, u koju su uključene sve policijske snage iz naše zemlje, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Admir Katica oglasio se na Facebooku rekavši kako će građane u KS od sutra osiguravati dodatnih 130 policajaca.
Kako je istakao Katica, osjećaj sigurnosti građana prioritet je sarajevske policije.

"Novih 130 policajaca na terenu. Jer nam je osjećaj sigurnosti građana Kantona Sarajevo najvažniji, posebno u situacijama kad određeni događaj stvara percepciju nesigurnosti. Zato, a zbog toga sto mi služimo građanima, na zahtjev i uz finansijsku podršku Vlade Kantona Sarajevo, od sutra će građane Kantona Sarajevo osiguravati dodatnih 130 policijskih službenika iz drugih kantona. Želimo da se građani Kantona Sarajevo osjećaju sigurno, posebno kada su u pitanju škole, vrtići i sva druga mjesta za koja se procjeni da je potrebno", napisao je Katica na Facebooku.

On je podsjetio građane da sve informacije kojima raspolažu dojave policiji.

"Pozovite telefonom, dajte je prvom policajcu kojeg sretnete. Ako treba dostavite i meni. Sve će se provjeriti, jer smo svi na istom zadatku", naglasio je Katica.

Na današnjem hitnom zasjedanju Vlade Kantona Sarajevo zvaničnici su kazali da policija preduzima sve što je potrebno da se ubica pronađe, a građani osjećaju sigurno.

Prisustvo policije povećano je na terenu, posebno na lokacijama kao što su škole, vrtići i druge javne površine.

Podsjećamo, Edin Gačić nedavno je ubio mještanina Podorašca Sauda Sultanića te potom i policajca Mahira Begića iz Hadžića.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: