Sigurnost zadovoljavajuća
1.4k

Ministar Jusko: Hvala antifašistima koji su protestovali na dostojanstven način

Dž. L.
Foto: D. Ć./Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba
Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko zahvalio se svim antifašistima koji su, kako nam je kazao, na dostojanstven način, protestovali zbog današnjeg održavanja mise za žrtve Bleiburga u sarajevskoj katedrali Srca Isusova.

Kako kaže za Klix.ba, uvijek je uz svoje ljude na terenu, pa tako i danas kada brojni policijski službenici osiguravaju centar Sarajeva.

"Ovo nije prvi put da policijski službenici moraju osigurati javni red i mir kada je riječ o javnim okupljanjima. Podsjetit ću i na paradu ponosa kada je pred nama također bio veliki broj sigurnosnih izazova. Kao i tada, i sad sve prolazi u najboljem redu. Ovom prilikom želim se najiskrenije zahvaliti svima koji su učestvovali u protestnoj šetnji, našim antifašistima kojo su to uradili na jedan najdostojenstveniji način. Iskazali su svoje nezadovoljstvo, a s druge strane nije došlo ni do jednog incidenta. I s ove strane šalje se jedna poruka iz Sarajeva da ljudi mogu protestovati, mogu biti suprotnih mišljenja na jedan potpuno dostojanstven način", rekao nam je Jusko.

On je naglasio kako se nada i vjeruje da će i do kraja dana sigurnosna situacija u Sarajevu ostati zadovoljavajuća.