Ministar Hrenovica: Skenderija će ostati naš kulturno-sportski hram

Klix.ba
4.1.2013. u 12:11
11
13
Ministar Hrenovica: Skenderija će ostati naš kulturno-sportski hram
11
Ministar Hrenovica: Skenderija će ostati naš kulturno-sportski hram Sastanak ministra Emira Hrenovice sa predstavnicima Sindikata JP Centar Skenderija
Aktuelna problematika u poslovanju Javnog preduzeća "Skenderija" bila je povod današnjem sastanku ministra privrede Kantona Sarajevo Emira Hrenovice sa predstavnicima Sindikata ovog preduzeća.
Predstavnici Sindikata upoznali su ministra Hrenovicu sa problemima koji u Skenderiji traju više od godinu dana, sa činjenicom da im plate kasne tri mjeseca, te sa tvrdnjom da se i broj uposlenika u ovom preduzeću smanjuje. Prema njihovim riječima nikada nije provedana procedura javne nabavka za popravku krova Ledene dvorane Centra Skenderija, koji se pod težinom snijega srušio prošle godine u februaru. Istakli su i da su prije svega došli da zastupaju uposlenike ovog preduzeća i ne traže ništa više, izuzev prava propisanih zakonima kojima su uređeni njihovi radni odnosi.

"Upoznat sam sa činjenicom da vam nisu uplaćene zadnje tri plate, a pojedini navodi da se nad ovim preduzećem provede stečajni postupak nisu argumentovani, jer ono nije kreditno zaduženo. Situacija nije sjajna i tačno je da poslovni dug Skenderije postoji, ali nije katastrofalna, kako se u zadnje vrijeme priča. Mi ćemo kao Ministarstvo učiniti sve da Skenderija ne zapadne u još težu situaciju, i da u skladu sa finansijskim mogućnostima nastavimo sa kapitalnim ulaganjima. Skenderija je bez sumnje naš kulturno-sportski hram i njena funkcija neće odumrijeti i dalje će se u njoj organizirati i održavati za ovaj grad bitna dešavanja", naglasio je ministar Hrenovica.

Prema njegovim riječima, s obzirom da je u Kantonu Sarajevo na snazi Odluka u privremenom finansiranju, realizacija konkretnih projekata vezanih za ovo preduzeće može se očekivati tek nakon usvajanja budžeta KS za 2013. godinu, ali je Vlada Kantona već donijela Zaključak kojim se menadžment Skenderije zadužuje da u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama provede realizaciju radova na zaštiti objekta Ledena dvorana Centra Skenderija.

Ovom prilikom, ministar Hrenovica je također u narednom periodu najavio nove sastanke sa menadžmentom ovog preduzeća, Nadzornim odborom, Skupštinom preduzeća, te predstavnicima Sindikata s ciljem pronalaska adekvatnih rješenja za aktuelnu problematiku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: