{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministar Horvat sudjelovao na raspravi o zdravstvenoj zaštiti

F
15.4.2008. u 12:46
0
0
Ministar Horvat sudjelovao na raspravi o zdravstvenoj zaštiti
0
Ministar Horvat sudjelovao na raspravi o zdravstvenoj zaštiti
Ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije Darko Horvat sudjelovao je u raspravi o temi "Mehanizmi za financiranje kvalitete zdravstvene zaštite i nagrađivanje prema učinku", priopćeno je iz Vlade te županije.
Raspravu je jučer u Banja Luci organizirala Svjetska zdravstvena organizacija, a u sklopu provedbe dvogodišnjeg sporazuma o suradnji između Bosne i Hercegovine i Regionalnog ureda Svjetske zdravstvene organizacije za Europu 2008/2009. godina.

Cilj rasprave bila je prezentacija europskih iskustava u reformi kupovine zdravstvene zaštite i razmatranje elemenata koji se mogu primijeniti u kontekstu zdravstvenog sustava u BiH.

Tom prigodom ministar Horvat je obrazložio specifičnosti pružanja zdravstvenih usluga u Hercegbosanskoj županiji s obzirom na prostornu veličinu, naseljenost, nedostatak liječničkog kadra i stalni odlazak liječnika.

Horvat je naglasio da će resorno ministarstvo, u okviru navedenih specifičnih okolnosti, podržati sve reforme koje vode ka poboljšanju kvalitete zdravstvene zaštite.

U raspravi su sudjelovali resorni županijski ministri, predstavnici Agencija za osiguranje kvalitete zdravstvene zaštite i zdravstvenih institucija koje pružaju zdravstvene usluge građanima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: