|

Ministar Herceg posjetio Neum

Ministar Herceg posjetio Neum
0
F
FENA
25.10.2007. u 17:00
0
komentara
0

dijeljenja
Ministar Herceg posjetio Neum Neum
Ministar zaštite okoliša i turizma Federacije BiH Nevenko Herceg posjetio je danas u pratnji direktora Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Andrije Krešića Neum gdje se sastao s općinskim načelnikom Đurom Obradovićem, priopćeno je iz tog ministarstva.
Tijekom sastanka bilo je riječi o poboljšanju turističke ponude, zaštiti okoliša te je zaključeno da je u 2007. godini ostvareno 17 posto veći broj noćenja za prvih 9 mjeseci u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Općinski čelnici Neuma izrazili su podršku Prijedlogu zakona o turističkim zajednicama i promicanju turizma u Federaciji BiH koji bi trebao doprinijeti boljem promicanju turističkih potencijala F BiH, te kvalitetnijem razvoju novi turističkih proizvoda.

Tijekom susreta bilo je riječi o problematici privatizacije neumskih hotela, te je istaknuto kako privatizaciju treba ubrzati i pokušati skratiti rokove, a objekte koji su potpuno devastirani, a koji narušavaju sliku turističkog odredišta treba što hitnije riješiti na prihvatljiv način.

Također, tijekom sastanka raspravljalo se i o transgraničnoj suradnji kada je riječ o pitanju odlaganja komunalnog otpada, vodoopskrbi i odvodnji otpadnih voda te je istaknuto da rješenje tih problema ne mogu zaustaviti administrativne granice jer ti problemi pripadaju regiji i moraju se riješiti uzajamnim razumijevanjem.

"Podrška neumskim kulturno sportskim događajima od našeg ministarstva i tijekom slijedećih godine neće izostati jer izravno doprinosi kvaliteti turističke ponude bisera ovoga dijela Jadrana", istaknuo je ministar Herceg.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.