{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministar Halilović u višednevnoj posjeti Australiji

F
FENA
23.11.2008. u 13:07
0
2
Ministar Halilović u višednevnoj posjeti Australiji
0
Ministar Halilović u višednevnoj posjeti Australiji
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović i njegova pomoćnica za iseljeništvo Ruzmira Tihić-Kadrić, na poziv australijskog Vijeća bosanskohercegovačkih organizacija, borave u višednevnoj posjeti Australiji.
Ministar Halilović će 28. i 29. novembra učestvovati u radu trećeg Kongresa Vijeća BiH organizacija Australije u Melbournu, na kojem će biti razgovarano o temi „Četiri stuba BiH: državnost, nacionalnost, jezik i kultura i vjera“.

Ministar će, također u ovom gradu, prisustvovati obilježavanju 25. novembra - Dana državnosti BiH.

Programom posjete predviđeni su susreti ministra Halilovića u Canberri sa predsjednikom Senata Australije John Hoggom, parlamentarnim sekretarom za multikulturne poslove Laurie Fergusonom, vođom parlamentarne grupe prijateljstva sa BiH Chris Hayesom, te predstavnicima Predstavničkog doma Parlamenta Australije.

Tokom boravka u Canberri, Melbournu, Sydneyu i Brisbane ministar Halilović će se susresti sa bh. građanima, posebno uspješnim bh. privrednicima u ovoj zemlji u kojoj živi oko 50.000 osoba porijeklom iz BiH, saopćeno je iz Kabineta ministra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: